Att flytta hemifrån kan vara både spännande och lite skrämmande. Det finns så mycket att tänka på, från vad man behöver i ett nytt hem, till hur man hittar rätt bostad och hyresvärd. Men oroa dig inte. Vi hjälper dig genom varje steg av processen.

Att hitta rätt bostad att hyra

När du har en tydlig bild av budget och hur du skulle vilja bo kan kan din sökning efter den perfekta bostaden att hyra börja. Men hur vet man vilken typ av bostad som passar bäst?

Först och främst, tänk på dina prioriteringar. Är läget viktigare än storleken på lägenheten? Har du specifika krav på faciliteter som till exempel tvättmaskin eller balkong?

Hyr din första bostad depositionsfritt
Vi vill göra hyresmarknaden bättre. Därför kan du hyra utan att behöva betala någon deposition. Genom att signera hyresavtal via Qasa behöver du alltså inte ligga ute med en stor summa pengar, du behöver bara betala hyran varje månad.


Vad behöver jag när jag flyttar hemifrån?

Det första steget i din resa mot självständighet är att avgöra vad du faktiskt behöver när du lämnar ditt barndomshem bakom dig. Här kommer några grundläggande saker som bör finnas med på din checklista:

Möbler
Säng, soffa, bord – dessa är några viktiga möbler som gör ett hus eller en lägenhet beboelig.

Kökstillbehör
Matlagning blir svårt utan grytor, pannor och bestick.

Hushållsartiklar
Glöm inte praktiska saker som rengöringsprodukter och verktyg.

Så fungerar andrahandsuthyrning

Om du väljer att gå vägen med andrahandsuthyrning finns det några saker att tänka på. Det är inte bara att hitta en annons online och flytta in dagen efter. Om du skapar en profil på Qasa så kan vi matcha dig mot hyresvärdar som hyr ut en bostad som passar dina kriterier.

Innan du kan flytta in kommer du också behöva godkännande från både hyresvärden och eventuellt även fastighetsägaren för att få lov att bo där i andra hand.


Qasa är Sveriges största tjänst för uthyrning av bostäder. Vi gör det tryggare och enklare att hyra-och hyra ut. Vi jobbar för en jämlikare bostadsmarknad.