Huvudmeny
vega-park-2

Är Haninge ett nytt, outforskat område för dig? Sugen på att flytta dit men osäker på vad kommunen har att erbjuda? Ingen fara! Vi på Qasa har gjort en guide till dig som är nyfiken på de nya förstahandslägenheterna i Vega, Haninge som släpps i höst, och – not to mention – en av dessa är priset i vår aktuella tävling Att bygga bo!


Tävlingen där du kan vinna ett av dessa förstahandskontrakt hittar du här: Att bygga bo 

Läs mer om förstahandskontrakten i allmänhet här: Hyresrätt utan kötid 


Att ta sig till och från

Vega ligger en dryg 30-minutersresa från Stockholm Central, vare sig du kör bil eller åker kommunalt, och med SL är det endast ett byte! Med beräknad tillgänglighet 2019 kommer även den nya pendeltågsstationen Vega ligga ynka 500 m från lägenhetskomplexet. Klicka här för att läsa mer på Trafikverkets hemsida och här för Stockholms läns landstings hemsida. Utöver det finns ju även Handen/Haninge Centrum bara 10 min bort med bil.

 

Har du (eller tänker du skaffa) barn?

Haninge har många för- och grundskolor att välja mellan, både privata och kommunala, ett par av vilka även ligger i Vega. Utöver det finns det även två gymnasieskolor i Haninge, men eftersom att det är lätt att ta sig in till stan är såklart alla innerstadsskolor även tillgängliga. Klicka här http://haninge.se/forskola-och-skola/ för att läsa mer om utbildning i Haninge.

Det finns även 3 lekplatser i Vega (och självklart många fler i övriga Haninge):

1940-192 320-177 1941-193

 

Arbeta i Haninge?

Det finns över 6 000 företag i Haninge – allt från små, lokala businesses till internationella jättar som Coca-Cola. Enligt samma princip som nämnd ovan ang. skolgång, är det lätt att “pendla” in till stan och arbeta där. Behöver man däremot hjälp med att hitta ett arbete ligger arbetsförmedlingen i Handen.


Fakta om Haninge

  • Skärgårdskommun
  • Folkmängd: 86 213
  • Hästmängd: >2 000 (en av Sveriges hästtätaste kommuner)
  • Storlek till ytan: 458 km2
  • Avstånd från Stockholm City: 20 km

Sugen att spana in området i förväg?

Den 2/9 är det Haningedagen och, i samband med det, även Haninge Gatufest! Årets tema är mänskliga rättigheter. Festligheterna kommer att bjuda på allt från food trucks till musik, info om kommunens partier och föreningsliv, tävlingar och sport – aktiviteter för hela familjen helt enkelt!

Läs mer om tid, plats, program m.m. här: Haningedagen & Haninge Gatufest

haningedagen-2017-800x450 hani0655_banner_800_450_170530

 

Läs mer om förstahandskontrakten

Om författaren

Community Manager Intern ✨

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng