Huvudmeny
welcome-to-stockholm-ruairi-spotify-748x350

Är du en av dem som utvecklat ett intresse för teknik och bestämt dig för att ägna din karriär åt en av världens mest innovativa industrier. I så fall är Stockholm platsen för dig. Staden som på senare tid börjat jämföras med ställen som Sillicon Valley, lockar i dagsläget talanger från mer eller mindre hela världen. En av dessa är Ruairí, en irländsk ”tech-fantast” som bestämde sig för att byta stad och flytta till en av världens renaste metropoler. Här följer en kort inblick i hans upplevelse.


Andra artiklar du kanske är intresserad av: 

Read this article in English


Att få jobb på Spotify

Ruairí flyttade till Stockholm efter att ha blivit erbjuden ett jobb på Spotify, den numera världskända musikstremingtjänsten, vars rötter inte sträcker sig längre tillbaka än till 2006. Att påstå att Spotify varit en ledande aktör i förändringen av den globala musikindustrin är knappast någon överdrift. Med över 100 miljoner aktiva användare världen över har företaget under de senaste åren tagit det tidigare, för många väldigt tunnsådda, musiklyssnandet och gjort det till en naturlig del av våra dagliga liv. Men inte nog med att Spotify varit med och revolutionerat sättet vi konsumerar musik, därtill har det svenska tech-företaget spelat en central roll i utformningen av det som ibland kallas ”det nya Stockholm”.

Tack vare företag som Spotify kan Stockholm numera kalla sig, inte bara ett europeiskt, utan ett globalt innovationscentrum.

Att hitta boende

Trots att Spotify hade en plan för hur man skulle hjälpa Ruairí att hitta ett boende i Stockholm, kom denna process att bli svårare än vad man hade trott. Ruairí valde därför att vända sig till Qasa.

Kombinationen av en väl skriven profil samt den nya positionen på välrenommerade Spotify, gjorde att Ruairí snabbt kom att betraktas som en minst sagt attraktiv hyreskandidat. Efter att ha chattat med flertalet olika hyresvärdar fastnade han till slut för ett boende, vilket han – inte särskilt förvånande – fick.

Det faktum att allt juridiskt pappersarbete fanns tillgängligt för honom digitalt gjorde att processen blev betydligt enklare än om han skulle gått tillväga på annat sätt. Dessutom kände han sig betydligt tryggare med att låta transaktionerna gå genom ett företag som Qasa istället för att betala hyran direkt till någon han aldrig träffat. Allt kändes väl genomtänkt, och innan han visste ordet till det så var han inflyttad i sitt nya hem.

 

Att bli ”ett” med den nya staden

Hemma på Irland behövde Ruairí en bil varje gång han skulle någonstans. I Stockholm å andra sidan, behöver han endast ett par bra skor att gå i, något han utnyttjar till fullo. Den 40 minuter långa promenaden till och från jobbet varje dag ser han inte som en ansträngning utan snarare som ett perfekt tillfälle att få in lite extra motion.

Atmosfären i den här staden är helt fantastiskt. Parkerna, broarna, de gamla byggnaderna, att gå runt här gör mig inget annat än glad. Jag har även fått upp ett öga för några av stans alla bagerier. Helt klart bland de bästa jag besökt. Det faktum att jag går överallt blir ett sätta kompensera för de regelbundna besöken

I Ruairís mening…

Kollektivtrafiken i Stockholm är fenomenal. Strunt i att leta efter ett boende i stadskärnan, ladda ner kollektivtrafiksappen i telefonen så löser sig allt. Det enda man behöver göra är att skriva in en adress, plats eller station så får man en vägvisning som tar en dit man vill.

Se till att snabbt skaffa dig ett svenskt personnummer. Detta görs via Skatteverket. Ju snabbare du får dig ett svenskt ID desto bättre. Att bo här är väldigt mycket enklare med ett svenskt ID, så ju snabbare du skaffar dig ett sådant desto bättre. All information du behöver finner du här: Skatteverket

Sist men inte minst, tveka aldrig på att fråga någon av lokalinvånarna om tips och råd. Personerna i den här staden är oerhört hjälpsamma. Varje gång jag bett någon om hjälp har jag fått det. Kort sagt finns det ingenting du behöver oroa dig över när det kommer till att flytta hit. Allting löser sig.

Vi ses snart!

Ruairís väg till Stockholm är bara en i mängden. Oavsett om du kommer hit för att studera, jobba eller bara för upplevelsens skull, finns det alltid hjälp att tillgå. Tveka inte på att höra av dig till oss om det är något du undrar över gällande uthyrning i andrahand eller bara boende generellt.

Vi visar gladeligen upp vad Stockholm har att erbjuda!

 

Hitta bostad i Stockholm Läs mer

 

Hyr lägenhet i Stockholm

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng