Huvudmeny
qasa-brandi-stockholms-universitet

Har ni frågor och funderingar angående er flytt till Stockholm? Då är det ofta väldigt givande att prata med någon som har gjort samma resa som ni. Vi på Qasa har därför intervjuat Brandi, en amerikanska som nyligen flyttade till Stockholm för att studera. Förhoppningsvis kan hennes erfarenheter kring flytten hjälpa er bilda en uppfattning om hur det är att leva i Stockholm.


Du kanske också är intresserad av att läsa:


Varför flyttade du till Stockholm?

Jag flyttade till Stockholm för att ta min mastersexamen i biologi. För tre år sedan besökte jag staden och blev helt förälskad. Jag har planerat att återuppta mina studier, och nu gör jag det i min favoritstad!

Hur ser din bostadssituation ut och hur gick du tillväga för att hitta en bostad?

Just nu är jag på jakt efter en lägenhet då mitt hyreskontrakt går ut i slutet av månaden. Jag använder mig av Qasa och andra hemsidor så som Blocket och Bostad direkt. På internet och via Facebookgrupper har jag sökt tips från andra nyinflyttade i Stockholm. Grupperna på Facebook har jag numera lämnat, dels då jag inte fann dem hjälpsamma och dels för att de var fyllda med spaminlägg. Innan jag hittade ett hyreskontrakt bodde jag på tre hotell, ett bed and breakfast och i två airbnb-lägenheter. Faktum är att jag tackade nej till ett hyreskontraktserbjudande under den perioden. Till slut kom ett annat erbjudande, vilket jag inte kunde tacka nej till då hotell och airbnb är dyra boendelösningar. För de som är yngre än jag (39 år) kan studentboende vara ettt attraktivt alternativt.

Vad har du gjort för att göra Kungsholmen till ditt nya hemmakvarter?

Jag älskar att springa och har tagit en hel del kvällsturer längs med Mälaren på Kungsholmen men även i Gamla stan, på Norrmalm och vid Slussen. Trots att jag har sprungit över nästan hela Kungsholmen har jag inte besökt så många lokala restauranger och butiker utan de ställena jag har besökt har funnits i andra områden. Jag är så otroligt fascinerad av staden och älskar att upptäcka nya ställen. Att flytta runt så mycket som jag har gjort har varit lite som att vara på en upptäcktsresa. Om jag hade haft lyxen att vara kräsen med mitt val av boende skulle jag nog bo kvar här på Kungsholmen.

Vilka motgångar stötte du på när du flyttade till Stockholm och hur gick du tillväga för att överkomma dessa?

Att hitta boende snabbt var tufft. Däremot var det inte lika tufft som en google-sökning fick det att verka. Internet speglade jakten på boende som jämmer och elände, vilket det i verkliga livet inte är. Jag var även ganska petig i början vilket i sin tur förlängde processen. Min upplevelse är att man ofta får vänta länge på svar. På Qasa kan man däremot se när hyresvärden senast var inloggad samt hur många han eller hon har tagit kontakt med, vilket hjälper. I övrigt mötte jag motgångar när min cykel blev stulen samt när både min dator och mobil gick sönder… Händelser som blev extremt frustrerande då de inte var medräknade i min budget.

Vad tycker du om Qasa och hur har vår tjänst hjälpt dig?

Jag gillar Qasa väldigt mycket. Jag använder mig återigen av er tjänst i jakten efter min nya lägenhet. De hyresvärdar jag har fått träffa via er har alla varit mycket trevliga och lägenhetsbilder samt beskrivningar på er hemsida har stämt väl överens med verkligheten.

Skulle du rekommendera Qasa till en vän?

Ja absolut. Min erfarenhet har gett ett intryck av att Qasa både är säkert och seriöst, något jag gärna delar med mig med andra.

Har du något mer att dela med dig kring hur det är att flytta till Stockholm?

Det verkar vara svårt att hitta bostad om man är husdjursägare, något som jag tycker är otroligt synd. Jag ogillar att i princip varje annons innehåller orden ”inga husdjur”. Det är orättvist mot djuren men framför allt mot djurägaren. Jag har viss förståelse för de som hyr ut sina lägenheter fullt möblerade medan de är utomlands eller liknande men har svårt med tanken att väluppfostrade djur inte är välkomna.

 

Hitta bostad

 

Hyr lägenhet i Stockholm

 

 

 

 

 

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng