Huvudmeny
Bra råd för att smidigt visa din lägenhet

Du hittar en uppdaterad version av den här guiden här:


HÄR HITTAR DU EN UPPDATERAD VERSION AV DENNA ARTIKEL 


Qasa handlar om att göra saker på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt. Att anordna en visning riskerar att bli en riktigt tidstjuv, om man inte följer några enkla regler. Nedan sammanställer vi därför våra viktigaste tips:

 


Andra guider du kanske är intresserad av: 

Read this article in English


En öppen visning för alla intressenter

Undvik att ha en massa privata visningar! Likt mäklare som arrangerar en gemensam visning för alla bostadsspekulanter, rekommenderar vi att du bestämmer dig för ett visningstillfälle. Bjud in alla potentiella hyresgäster du fattat tycke för till en ”öppen visning” och bestäm dig för att skriva hyreskontrakt kort därefter. Det är viktigt att du sätter en tydlig tidsram, annars kommer processen dra ut på tiden och den bästa hyresgästen skriva på kontrakt med någon annan.

Att undvika individuella visningar för varje intressent, kommer spara dig enormt mycket tid och besvär. De som verkligen är intresserade kommer garanterat att ta sig tid och, om det inte skulle gå, kan du alltid arrangera en digital visning istället.

Viktiga frågor att ställa innan visningen

Med Qasa är det enkelt att via chatten reda ut de viktigaste frågorna på förhand. Både du och hyresgästen har mycket att vinna på att ha diskuterat viktiga detaljer innan ni tar er tid att träffas.

Försäkra er om att uthyrningsperioden passar. Det kan nämligen vara så att hyresgästen inte kan flytta in på exakt utsatt datum, skulle du kunna tänka dig att vara flexibel? Om du har skrivit att kontraktet löper tillsvidare, vad innebär det egentligen? Finns det möjlighet till förlängning? Stäm av alla frågetecken kring uthyrningsperioden innan ni träffas.

Finns husdjur med i bilden? Ställ frågan tidigt i processen.

Skiljer sig bostaden från normen på något sätt? Det kan vara så att lägenheten delar duschen med resten av våningen, att den öppna spisen inte kan användas, eller vad som helst annat. Var tydlig med det från början.

Skriv hyreskontrakt snabbt

Vänta inte med att skriva hyreskontrakt, gör det så fort du känner dig klar! Vänta inte för länge: bra hyresgäster har ofta många bollar i luften och du vill inte låta en bra person slinka undan! Se till exempel hur Per var proaktiv och skrev hyreskontrakt på under 48 timmar från att ha publicerat hans bostadsannons! Hyreskontrakt skriver du enklast via Qasa.

Lycka till!

 

LÄGG UPP DIN BOSTAD GRATIS LÄS MER OM QASA

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng