Huvudmeny
Qasa lanserar stipendium för studenter i Stockholm

Tusentals studenter kommer tvingas handskas med Stockholms bostadsbrist i höst. Vi på Qasa sträcker ut en hjälpande hand i samband med terminsstarten genom att instifta ett nytt stipendium på 1,000 Euro!


Har du blivit antagen till ett av Stockholms universitet eller högskolor i höst? Läs mer på qasa.se/stipendium.


Varför vi lanserar ett stipendium

Bostadsbristen drabbar oss alla och blir varje år allt tydligare i samband med studiestarten, då tusentals studenter riskerar att stå utan tak over huvudet. Det är ett problem som inte längre går att blunda för. Stockholms lärosäten vittnar om hur studerande väljer bort Stockholm på grund av bristen på boende och ungdomar utan hjälp hemifrån har allt svårare att studera. Bristen på bostäder sätter alltså krokben för Stockholms konkurrenskraft, och ungdomar hamnar i kläm!

Vi på Qasa vet vi hur svårt det är att hitta boende i Stockholm, särskilt för dig som både har en studentbudget och inte kommer härifrån. Vi jobbar ju med bostadsuthyrning varje dag och gör allt vi kan för att det ska bli smidigare och tryggare för alla parter inblandade. Vad vi däremot inte kan påverka är marknadshyrorna i Stockholm som liksom bostadsrättspriserna har blivit skyhöga senaste tiden (här kan du läsa mer om vår senaste mätning av Stockholms hyrespriser).

Med Qasas Stockholmsstipendium vill vi ger våra stipendiater lite andrum

Vi kan däremot stötta våra stipendiater genom ett stipendium på 1000 Euro för att du som flyttat till Stockholm för studier ska kunna fokusera på din utbildning. På så sätt kan vi dra vårt lilla strå till stacken kring de höga hyrorna. Även om vi inte kan göra det för alla, så kan vi göra det för Qasastipendiater.

Hur man ansöker till stipendiet

Allt du behöver göra för att söka är att skicka en kort beskrivning av din boendesituation idag, ett studieintyg/antagningsbesked för HT16, ett kortare personligt brev (max 250 ord) och en enklare budget för kommande läsår (vi kommer inte behandla inkompletta ansökningar). Ansök via qasa.se/stipendium senast den 30 september.

Har du ett rum eller lägenhet att hyra ut?

Har du en bostad som står tom eller ett rum du kan hyra ut till en behövande student? Vi hjälper dig gärna få den uthyrd till en riktigt bra hyresgäst.

Att hyra ut ett rum som annars skulle stå tomt är det bästa sättet att hjälpa till. Varje bostad räknas!

 

Ansök till stipendiet

 

Hyr lägenhet i Stockholm

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng