Huvudmeny
Qasa-digital-visning

Det är viktigt att vara snabb när man ska hyra eller hyra ut en lägenhet. En långdragen process med massa olika visningstider kan vara förödande!

Detta gäller inte bara de som söker bostad, som konkurrerar om drömlägenheten med många andra potentiella hyresgäster. Även uthyrare har mycket att vinna på att vara snabba. Detta eftersom bra hyresgäster ofta har flera bollar i luften och ofta tar det säkra före det osäkra: är du inte snabb med att signera ditt hyresavtal, kommer din tilltänkta hyresgäst sannolikt skriva på med någon annan!


Du kanske också är intresserad av

Read this article in English


 

Spara tid med en digital lägenhetsvisning

Vänta inte i flera dagar på en tid som passar både hyresgäst och hyresvärd för att visa lägenheten! Med Qasas digitala visning kan ni få allt klart på samma dag! Resultatet är detsamma, men allt blir mycket smidigare. Dessutom riskerar du inte att förlora lägenheten eller hyresgästen till någon annan!

 

Hur det fungerar

  1. Skapa länk: Klicka här och därefter på knappen “videosamtal”. Klicka sedan på “dela genom att kopiera länk”. Dela länken med din motpart och bestäm tid för den digitala visningen.
  2. Visningen: Vid avsatt tid klickar alla som vill vara med på visningen på länken (1). Ni kommer då att se varandra på era datorer/mobiltelefoner, och är då redo att köra igång! Hyresvärden kan visa lägenheten live via datorn. Passa också på att ställa varandra alla frågor ni undrar över, så att ni efter visningen är redo att signera avtalet!
  3. Har ni kommit överens? Gör då eventuella justeringar i avtalet på Qasa, och signera det digitalt!

Önskar ni någon på Qasa deltar i visningen? Skriv då till oss på info@qasa.se, och ange vilken tid ni avser ha visning samt vilken visningslänk som gäller. Vi är gärna med och hjälper till!

Support: Behöver ni hjälp under eller efter visningen? Tveka inte att ta kontakt med oss på Qasa, enklast genom vår supportchatt. Om det är något som inte fungerar med tekniken, kan ni börja med att söka efter ett svar genom att klicka på “meny” och sedan “hjälp och feedback” (till höger här).

 

Att tänka på inför lägenhetsvisningen

Glöm inte att ställa följande frågor till varandra: 

  1. Hyrestid: är ni överens om hyrestiden? Om inte, finns det utrymme för lite flexibilitet? Om hyrestiden inte passar, behöver ni inte lägga mer tid på resten av samtalet!
  2. Möblerat: hyrs lägenheten ut möblerat? Om ja, vad menas med det?
  3. Förrådsutrymme: finns möjlighet till förråd?
  4. Vad ingår: vanligtvis ingår saker som el, gas, vatten, värme i hyran. Internet kan ingå men det är inte ovanligt att det inte gör det. Var tydliga med vad som ingår, så slipper ni diskussioner senare under uthyrningen.
  5. Husdjur: finns husdjur med i bilden? Det är bra att vara tydlig på den punkten redan från början.
  6. Försäkring: Vi rekommenderar att hyresgästen tecknar en försäkring. Det är något vi kan hjälpa till med, om så önskas.

Glöm heller inte att visa runt i lägenheten 

Ta en tur genom hemmet med hjälp av webbkameran, genom vardagsrum och sovrum, till kök och även toalett. Att visa lägenheten digitalt, är ett bra substitut till en klassisk mer tidskrävande fysisk visning!

Lycka nu till med er digitala visning, och vänta inte för länge med att skriva hyresavtalet efter det att ni kommit överens!

 

SKRIV HYRESAVTAL LÄS MER

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng