Huvudmeny
Samuel hyr ut bostaden från andra sidan jorden

Stockholm-Seoul – en trygg flytt på 750 mil. Det här är historien om Samuel, en ung man som valt att se sig om i världen och hyr ut sin lägenhet genom Qasa. Drömmer vi inte alla om att återupptäcka oss själva på en annan plats? Packa väskan, hoppa på ett flygplan och flytta till andra sidan världen. För inte så länge sedan var detta en omvälvande idé, ett beslut som krävde lång planering och ett stort risktagande. För stockholmaren Samuel var det inte krångligare än att öppna sin webbläsare.

Samuel släpper allt och flyttar till varmare breddgrader

Ett välartat entreprenörskap, välutvecklade IT-kunskaper och en välkonstruerad idé ledde till att Samuel 2010, tillsammans med några vänner grundade företaget Kollegorna. Företaget arbetar med en mängd olika webbaserade projekt som app-utveckling och design, utgår ifrån ett enkelt koncept. Det spelar ingen roll vem du är, vart du kommer ifrån eller var du bor. Så länge du brinner för uppgiften framför dig så är du en välkomnad medarbetare. Ambitionen är att attrahera spetskompetens som kan erbjuda kunder det bästa möjliga resultatet, detta oavsett arbetsort.

Insikten om att detta fungerar, ledde till att Samuel ville röra på sig. Han ville ta del av konceptet han själv lagt grunden för. Han ville bosätta sig på andra sidan världen, i en annan miljö och tidzon, detta samtidigt som han fortsatte arbeta sida vid sida av sina kollegor. Han sökte sig till vad många skulle kalla den teknologiska tidsålderns vagga; Sydkorea. Men vad skulle han göra med sin bostadsrätt på Lilla Essingen i Stockholm? 

En smidig lägenhetsuthyrning från andra sidan jorden

Eftersom att Samuel själv hade startat ett bolag var han inte rädd för att ge Qasa, som då var ett nytt fenomen, en chans. Så han skapade en annons och inväntade potentiella ansökningar, om inte annat för att få en uppfattning om sin lägenhets attraktionskraft. Det tog inte lång tid innan ansökningarna började trilla in. Han bläddrade bland profilerna och fann efter ett tag en spännande kandidat. En kille från Argentina som likt Samuel själv sökt sig till andra sidan världen för att arbeta inom IT-branschen. Utöver detta skulle hyresgästen arbeta med ett stockholmsbaserat projekt som Samuel sen tidigare var bekant med. Det klickade. Det kändes rätt.

En uthyrare i Sydkorea; en hyresgäst i Argentina och en liten etta på Lilla Essingen i Stockholm. När en trygg uthyrning bara ligger några få steg bort, kommer även världen några steg närmare.

När de hade nått en överenskommelse befann sig Samuel redan på plats i Seoul. Då qasa.se kunde erbjuda ett i förväg utformat kontrakt och möjligheten att signera detta med BankID, kunde uthyrningen genomföras på distans. 

Nu lever Samuel i Seoul. Ibland arbetar han på kontorshotell, ibland på kaféer. Trots att han befinner sig drygt 750 mil från sin lägenhet i Stockholm känner han sig trygg. Inte bara i insikten om att hans lägenhet står kvar och väntar på honom utan även i förståelsen för att hans flytt i sig erbjudit en annan person möjligheten att pröva sina drömmar. 

Med andrahandsuthyrning blir ditt hem inte bara en trygg punkt, utan en trygg möjlighet att göra det du vill göra, när du än vill göra det.

Vem vet vad som händer i framtiden, var Samuel kommer bo härnäst. Med med andrahandsuthyrning blir inte ens boende enbart ett hem, utan även ens möjlighet till rörelse. När en trygg uthyrning bara ligger några få steg bort, kommer även världen några steg närmare.

Vad väntar du på?

Med det sagt, dags att släppa allt och finansiera jorden runt-resan genom att hyra ut lägenheten? Innan du köper flygbiljetterna kanske du vill kolla upp hur mycket du kan hyra ut den för. Det gör du enklast via Hyreskollen!! 😉

 

LÄGG UPP LÄGENHETEN GRATIS LÄS MER

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng