Huvudmeny
world-rent-map

Är det dyrast att hyra en lägenhet i Tokyo eller New York? Och hur billigt är Stockholm i jämförelse? I en global sammanställning har boendekostnaden i världens 30 främsta städer ställts mot varandra och statistik från Qasa har använts för att representera Stockholms hyresmarknad.

Den genomsnittliga hyran i Stockholm under det senaste kvartalet låg på strax över 13 000 kronor i månaden. Det är häpnadsväckande hyresnivåer, men hur ser det ut i andra delar av världen? Vi konstaterar exempelvis att du i Istanbul får du fyra gånger så mycket yta för samma pris – medan du på Manhattan får du nöja dig med 27 kvadrat (35 procent mindre än vad du får för dina 13 000 kronor i Stockholm).


Du kanske också är intresserad av:


Dyrast på Manhattan och i London

Stockholm är inte känd för att vara en billig stad, men när det kommer till bostäder finns det flera internationella städer som är värre. För 13 000 kronor på Manhattan i New York får du en bostad på ynka 27 kvadrat. Samma hyreskostnad ger dig 30 kvadrat i London och 31 kvadrat i San Francisco. Stockholm – med 41 kvadrat för 13 000 kronor – hamnar på plats nummer 9! Sveriges huvudstad är alltså dyrare än både Los Angeles och Vancouver, liksom Bryssel, Barcelona och Amsterdam som alla har billigare bostäder.

Berlin är billigast i Europa

För motsvarande 13 000 kronor kan du i Berlin hyra en bostad på 147 kvadratmeter! Det är den billigaste nivån bland alla Europeiska städer. Därefter kommer Frankfurt (101 kvadratmeter), Wien (99 kvadratmeter) och Madrid (93 kvadratmeter). Med de här siffrorna i bakhuvudet förvånar det inte att många startupföretag väljer att flytta till städer där boendekostnaderna är mer rimliga.

Hela tabellen

 

Tveka inte att höra av dig till oss på Qasa om du behöver hjälp med att hitta en bostad att hyra i Sverige, eller om du behöver hjälp med att hyra ut!

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng