Huvudmeny
hyr-ut-bostaden-snabbt

Låt oss berätta om Per, ca 40 år. Han ville få sin etta uthyrd i Stockholm med inflytt inom 7 dagar. Han lyckades med det på mindre än 48 timmar från att han registrerade sig på Qasa. För att inte bara vi på Qasa utan alla som vill hyra och hyra ut ska lära sig av detta ringde vi upp Per och frågade hur han bar sig åt.


Läs också om hur du sparar tid genom bra beskrivning och bilder:


Jag tänkte såhär: En liten etta centralt borde inte vara så svårt att hyra ut och då hade vi två val. Ett, vi kunde ha valt att försöka ligga på gränsen på hur mycket man kan få ut i månadshyra eller så kunde vi se till att få en hyresgäst snabbt så vi inte förlorar en hel månadshyra och tar oss en massa tid. Valet var enkelt för oss, vi vill fokusera på annat i livet så vi kollade igenom Qasa och la oss under snittet.

Det här är en oerhört bra taktik som vi ser då och då. I regel missar den vanlige Qasa-uthyraren minst en månadshyra om man försöker maxa priset. Låt oss stanna upp och tänka igenom detta. Vad betyder det? Säg att du tror att du max kan få ut 11’000 för din lägenhet.

Om vi utgår från att du ska hyra ut din bostad i 8 månader (ungefär snittet idag) och du missar en månadshyra på grund av att du vill maxa, vad förlorar du då?
Säg att du hade fått en bra hyresgäst nästan direkt om du la dig under snittet för din typ av bostad, typ 10’000. Ja, då hade du fått 8 x 10’000 = 80’000 istället för 7 x 11’000 = 77’000. Inte nog med att du tjänar ett par tusenlappar i detta fall – du sparar otroligt mycket tid. Verkligen mycket tid.

Det visade sig sen när vi pratade vidare med Per att det inte bara var priset han hade tänkt på.

I och med att vi använde oss av Qasa så kände vi oss trygga. Qasa står för säkerheten och presenterar hyresgäster på ett snyggt och bra sätt så vi inte behövde lägga så stor vikt vid vem det blir i slutändan. Vårt fokus kunde ligga på att det skulle gå fort. Så när vi lagt upp annonsen till ett bra pris, med bra bilder och beskrivning kom en massa ansökningar och då valde vi dom som vi trodde letade efter exakt ett sånt upplägg som vi kunde erbjuda. En central och väldigt liten etta.

Här imponerar Per ytterligare på oss, för här ser vi en uthyrare som verkligen använder profilerna i ett ytterligare syfte än att bara scanna av personer och se om dom känns reko.

Vi valde bort alla som hade sökt mycket dyrare lägenheter då vi kände att dom personerna hade mycket större valmöjligheter och var mindre benägna att se vår lägenhet som det kap vi tycker att den är.

Det visade sig framgångsrikt och efter att ha varit ordentligt aktiv i chatten med några få utvalda så välkomnade Per en person i 25-årsåldern på visning samma kväll. Visningen gick bra, bilderna på annonsen var ärliga och hyresgästen gillade det hen såg. Så Per gjorde i ordning kontraktet på qasa.se och dagen efter skrev båda parter enkelt på genom bankID utan att behöva träffas igen.

Avtalsbiten var riktigt smidig och enkel för oss båda.

På tisdag den första mars blir det inflytt och redan nu har båda parter kunnat fokusera på dom viktiga bitarna i livet och inte behöva oroa sig för bostadsfrågan.

 

LÄGG UPP DIN BOSTAD GRATIS LÄS MER OM QASA

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng