Huvudmeny
raghu-blog

Raghu fick övertaget bland många hundra sökande. Nu delar han med sig av sina bästa tips för hur du sticker ut när du söker efter bostad att hyra. Din drömlägenhet kanske ligger precis runt hörnet!

Under sommaren publicerades 1383 bostäder på Qasa. En av bostäderna som stack ut med närmare 400 intresseanmälningar var en fin etta på Södermalm i Stockholm. Bland alla hundratals intressenter var det Raghu som till slut fick möjlighet att skriva hyresavtal.

HITTA EN BOSTAD ATT HYRA READ THIS ARTICLE IN ENGLISH

Vad gjorde han för att fånga hyresvärdens förtroende? Vi frågade honom.

Q: Hej Raghu! Vem är du?

R: Jag är en 25-år gammal kille som bott i Stockholm under de senaste 2.5 åren. Jag jobbar som designer på ett stort musikstreaming-företag. Jag älskar fotografering, dricka öl med kompisar och umgås med min flickvän som bor strax utanför stan. Även om jag inte äger ett husdjur älskar jag hundar.

Q: Vad fick dig att flytta till Stockholm?

R: Jag är ursprungligen från Indien men jag har alltid velat flytta antingen till Europa eller Australien. När jag fick chansen att börja en masterutbildning inom design på KTH för ett par år sedan tvekade jag inte en sekund. Jag brinner för tech och design, vilket gjorde Stockholm till ett av mina toppval. Efter examen valde jag att stanna här. Naturligtvis har Sverige sina problem, men överlag tycker jag att livskvaliteten är underbar!

Q: Hur gjorde du för att sticka ut i Stockholms bostadsdjungel?

R: Ett av Stockholms stora minus är just bostadssituationen. Jag hade det extra tufft, eftersom jag ville hitta en egen etta och var inte intresserad av att dela boende med någon annan. Jag tror ett viktigt trick är att vara ihärdig, inte ge upp och ha lite sunt förnuft. Jag försökte föreställa mig själv i hyresvärdens position och förstå vad som skulle få mig att känna mig bekväm, om det var jag som skulle hyra ut min egna lägenhet. Jag såg därefter till att dela med mig av all möjlig information som skulle få hyresvärden att känna sig trygg.

Jag såg även till att ansöka till så många bostäder som möjligt.

Q: Du valde att ansöka om en Qasa-garanti och referenser. Varför?

R: Hyresvärdar är oroliga för att du inte är den perfekta hyresgästen du utger dig för att vara. Qasa hjälpte mig intyga min kreditvärdighet och referenser. Det fick alla hyresvärdar jag kom i kontakt med att känna sig väldigt trygga.

Q: Du skrev precis på ett hyreskontrakt på en av Qasas mest klickade hem. Hur känns det?

R: UNDERBART!

Q: Hur kommer det sig att du valde Qasa?

R: Jag tyckte Qasa var oerhört bekvämt. Designen var lätt att förstå och jag fick intrycket att de vet vad de håller på med. Jag tyckte det kändes skönt att ha ett företag som tog min trygghet på allvar. Dessutom var Qasa den enda tjänsten med en välfungerande engelsk version av sajten!


Vill du också hitta en lägenhet att hyra? På Qasa är din perfekta bostad bara några klick bort. Dessutom hjälper vi dig intyga dinbetalningsförmåga, visa på starka referenser och sömlöst skriva avtal digitalt. Du får support i världsklass under hela din hyrestid, och så slipper du oroa dig över din deposition, den håller vi koll på.

Välkommen till Qasa!

HITTA EN BOSTAD ATT HYRA

 

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng