Huvudmeny
Death_to_stock_photography_weekend_work (8 of 10)

Många som hyr ut vill själva bläddra bland intressanta bostadssökare och skicka intresseanmälningar till specifika personer istället för att bara lägga upp en annons och se vad som kommer. Låt oss visa hur du ska göra för att öka antalet intresseanmälningar från uthyrare.

Qasas mål är att hjälpa dig att få en bostad snabbare, säkrare och effektivare. Vårt matchningsverktyg är ett sätt vi gör det på. Du har större chans att få det där andrahandskontrakt utan att själv vara aktiv hela tiden på massor med bostadssajten. Bra va? Här följer en lista vad du som bostadssökande kan göra för att få bättre ”poäng” och komma högre upp i matchningsflödet för passande uthyrare:

1. Se till att du har en bra profil

Matchningsverktyget premierar bra profiler, och en bra profil har en bild, en förklaring om varför man söker bostad, beskrivning av vad man jobbar med och vad man har pluggat. Det är helt okej att man inte har pluggat, eller inte pluggat idag – men någon studieerfarenhet har du säkert. Du kanske gått kvällskurser i japanska? Eller utveckling? Du kanske har utbildat dig till personlig tränare. Se till att du beskriver dig själv så utförligt som möjligt. Vi vill att uthyrare direkt ska få en uppfattning om dig och inte behöva fråga så mycket – dom ska direkt veta om du är den dom söker.

Har du ingen bild eller få ifyllda fällt så åker du automatiskt ner i listan och kanske aldrig visas för precis den där bostaden som hade varit perfekt för dig egentligen.

2. Ställ in en, eller flera, bevakningar

Här ställer du in dina bevakningar. Var så specifik du kan och om du till exempel är okej med ”ettor max 10’000 kr” och ”tvåor max 12’000 kr” så är det viktigt att du gör två olika bevakningar. Annars kommer du bli matchad med ettor för 12’000 om du i din bevakning har ”ettor och tvåor upp till 12’000 kr”

Har du ingen bevakning så kommer du alltid visas efter alla bostadssökare som har en bevakning vilket ofta betyder att du inte får något erbjudande. Sen missar du också chansen att bli uppdaterad direkt när en bostad kommer upp som du antagligen är intresserad av.

3. Sök bostäder som passar dig och ge hyresförslag enligt din budget

Aktivitet är viktigt när det kommer till matchningen. Om vi ser att du är aktiv och verkligen vill ha en bostad, ja då är det klart att vi kommer placera dig högre upp i flödet av bostadssökare. Du kommer ju antagligen svara snabbare och mer villig att ta den bostaden som erbjuds. Så var aktiv i ditt letande, men lägg bara hyresförslag inom din budget – annars lurar du systemet att tro att du är intresserad av bostäder som är för dyra för dig.

Om du inte söker bostäder aktivt eller över din budget så kommer du inte bli matchad med bostäder som passar dig.

 

HITTA BOSTAD LÄS MER

 

Hyr lägenhet i Stockholm

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng