Huvudmeny
Mall-photo-hyreshjalpen-post3

Qasas andra kvartalsrapport 2017 har släppts och trenden tyder på att priserna på andrahandshyror sjunker, enligt siffror framtagna av Qasa själva och Svensk Mäklarstatistik. Metro rapporterar om detta.


Här hittar du hela artikeln: Andrahandshyrorna sjunker – frågan är bara hur länge 

Qasas bostadsrapport Q2 2017: Bostadsmarknaden: Kortvarigt jubel när hyrorna sjunker på svenska andrahandsmarknaden

Qasas bostadsrapport Q1 2017: Bostadsmarknaden: Här är det som mest populärt att hyra respektive köpa bostad

Du kanske även är intresserad av:


Eferfrågan på andrahandsbostäder innan sommarmånaderna är relativt låg, vilket driver ner priserna. Vi kommer däremot se ett högre tryck direkt efter sommaren i takt med att studier inleds och företag i högre utsträckning flyttar personal, säger Mattia Tosti på Qasa i ett pressmeddelande.

Studentstäderna Lund och Linköping har varit speciellt ledande i minskningen med hela 7 respektive 8 %. Däremot beror detta dock till stor del på att det är betydligt färre i behov av boende vid terminsslut, för att inte nämna vår och tidig sommar, än resten av året. Detta kommer, precis som Mattia sa ovan, återspeglas i samband med skolstart då procenten kommer sjunka och priserna kommer stiga eftersom att fler unga studenter behöver bostäder.

 

Dessutom börjar vi närma oss slutet av de stora kullarna barn som påbörjat eftergymnasiala utbildningar och gör plats åt de betydligt mer mindre, nu när det är deras tur. Mer om detta när vi släpper rapporten för Q3 och kan se hur priserna rört sig efter terminstart, håll utkik!

 

Det är alltså i förorterna bostadsrättsägare som vill hyra ut bostaden på andrahandsmarknaden får bäst avkastning, säger Mattia Tosti.

 

De höga Stockholmspriserna har dock inte påverkats, ett andrahandskontrakt i huvudstaden kostar fortfarande skjortan. Dock skulle man kunna tro att det skulle vara billigare att bo i förorter än i innerstan, men motsatt till populär tro är det faktiskt inte så stor prisskillnad.

 

Läs hela artikeln på Metro: Andrahandshyrorna sjunker – frågan är bara hur länge 

 

Om författaren

Community Manager Intern ✨

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng