Huvudmeny
di-digital-hyreshjalpen2

Nu är det inte bara andrahand som gäller längre – Qasa satsar stort och tar sig an förstahandskontrakt! Dagens Industri och Di Digital har uppmärksammat detta.


Här finns hela artikeln: Qasa utmanar bostadskön med nya samarbeten 

Läs mer om förstahandskontrakten här: Hyresrätt utan kötid


Algoritmen

Vi fokuserar snarare på långsiktighet genom att försöka matcha lägenheter med hyresgäster som verkligen vill bo där. På det sättet kommer hyresgästen vara mer nöjd och därmed bo kvar längre, säger Mattia Tosti.

Qasa använder sig av en unik matchningsalgoritm som tillåter hyresgäster och -värdar att finna varandra genom gemensamma nämnare som baseras på den information som du själv, som medlem, delger i din profil. Dessa består av bl.a. boendepreferenser, kreditkontroller och referenser från tidigare hyresvärdar m.m. Desto mer information du delar med dig av, ju större är chansen att vi kan hitta ditt drömhem åt dig!

 

In med det nya

Vi har angripit andrahandsmarknaden med smart teknik för att göra den till en mer väloljad marknad. Nu ser vi att vi kan ta lärdomarna och data från vår algoritm för andrahandsförmedling till förstahandsuthyrning”, säger Mattia Tosti.

I och med denna lansering erbjuder Qasa nu både första- och andrahandskontrakt till våra medlemmar (signa upp här – det är gratis!), dessutom helt utan att behöva stå i kö. Denna lansering betyder inte att andrahandskontrakten ska utelämnas, utan att det från och med nu även kommer att finnas förstahandskontrakt tillgängliga.

 

Ett komplement, inte ett substitut

Vårt syfte är inte att bli ett substitut till kösystemet, men det behövs flera sätt att ta sig in på bostadsmarknaden. Tid har varit den enda möjliga valutan i kösystemet vilket gör det exkluderande för exempelvis arbetskraftsinvandrare och de som inte är födda i Stockholm, säger Mattia Tosti.

Qasa kommer inte att lösa den rådande bostadsbristen. Däremot tror vi att vi kan lindra den lite genom att öppna upp uthyrningsmarknaden och erbjuda kontrakt utan kötid. Vi försöker alltså inte ersätta bostadskön, utan snarare ge möjlighet åt ett annat alternativ.

 

Vill du veta mer? Läs hela artikeln på Di Digital: Qasa utmanar bostadskön med nya samarbeten 

 

 

Om författaren

Community Manager Intern ✨

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng