Huvudmeny
HIttarum---oseriösa-företag

Qasa tror vi på allas rätt till boende – en filosofi som bygger på en väl fungerade andrahandsmarknad där såväl uthyrare som hyresgäst känner sig trygga. Tyvärr är dagens bostadsbrist en grogrund för bedragare och oseriösa företag, som kastar ett skamligt rykte över hela branschen. Vi på Qasa lägger därför ner mycket tid och resurser på att trygga marknaden och undanröja lurendrejare, och vi tänkte nu dela med oss av några smarta tips.


Du kanske också är intresserad av: 


Skydda dig från oseriösa företag

Hyresbedrägerier pågår i Sverige året runt och görs bland annat av oseriösa företag. Ett exempel är Hittarum, en andrahandssajt som har lockat till sig medlemmar genom falska annonser. I ett reportage från SVT rapporterades det att Hittarum tog ut medlemsavgifter från de bostadssökande samtidigt som de annonserade ut erbjudanden med ogiltiga adresser. Varken SVTs redaktion eller intervjuade medlemmar har lyckats komma i kontakt med företaget.

Att oseriösa företag försöker lura lyckligt ovetande offer är ingen nyhet. Men med några enkla försiktighetsåtgärder kan du skydda dig. Här är några tips på hur du kan gå till väga för att bedöma företagets tillförlitlighet:

  • Kontrollera att det inte finns någon medlemsavgift. Att behöva betala för att bli medlem behöver inte vara ett problem, men kan absolut ses som en varningssignal!
  • Googla företaget. Vad säger andra om företaget? Det brukar avslöja om användare är missnöjda eller om de har blivit lurade. Oseriösa företag skapar snabbt rubriker på internets olika forum och en enkel googling kan vara allt du behöver för att bli varnad i tid.
  • Kolla Facebook. En legitim Facebook-sida kan bekräfta företagets autenticitet. Är de aktiva? Har de många följare? Känns kommentarerna positiva och genuina?
  • Kontakta företaget. Anges kontaktuppgifter? Finns en bemannad chat du kan använda dig av för att snabbt ställa frågor och komma i kontakt med en verklig person?

Qasa – en seriös aktör 

Qasa är en seriös aktör marknaden. Hos oss är det helt gratis att bli medlem. Vi erbjuder en bemannad support vardagar, kvällar och helger samt ett stort utbud guider och övrig viktig information riktad både till uthyrare och hyresgäster. Marknadsplatsen är bevakad och du får hjälp med alltifrån hyresavtal till säkra depositioner och hyresbetalningar. Använder du dig av Qasa slipper du krångel med oseriösa företag och falska annonser.

 

Skydda dig mot bedragare

Kriminella som poserar som uthyrare, hyresvärdar eller bostadsägare och på så sätt lurar individer in i vad som kan bli både en ekonomiskt och känslomässigt förödande resa dyker ibland upp på andrahandsmarknaden. Vi på Qasa är noga med att hålla vår marknadsplats fri från bedragare och är uppmärksamma på allt som känns suspekt. Genom det arbetet har vi fått möjlighet att lära oss ett och annat om hur bedragare går tillväga.

Så fort vi upptäcker något nytt bedrägeritrick ser vi till att informera allmänheten om det. Senaste uppmärksammade fallet var det av bedragare som byggt egna hemsidor. De kom i kontakt med hyresgästen via andra annonstorg för att sedan hänvisa till en annons på en annan hemsida skapad för att vilseleda hyresgästen, samla kontouppgifter och övertyga personen att betala en deposition i förskott. Ett smart trick som stoppades innan det tog fart. Du kan läsa mer om det senaste bedrägeritricket här.

Du kan enkelt skydda dig från bedragare genom att följa polisens rekommendationer för att undvika bedrägeri. Ett ännu enklare sätt är att använda dig av Qasa.

Qasa – skyddar dig mot bedragare

När du hyr lägenhet via Qasa har du inget att oroa dig över: vi hanterar dina betalningar och din deposition, uthyraren får inte betalt förrän hyresgästen flyttat in och depositionen hanteras på ett säkert klientmedelskonto. Dessutom bevakar vi marknadsplatsen och tar bort suspekta annonser, vi finns alltid tillgängliga i vår support (även kvällar och helger) och uppmärksammar snabbt om något skulle anmärkas på. Genom Qasa går det alltså inte att bli lurad. Vi tar säkerhet på stort allvar, det bör du också.

Här kan du läsa våra senaste säkerhetsrekommendationer för att undvika bedragare (sidan hålls kontinuerligt uppdaterad).

 

Lycka till i bostadsjakten!

/Qasa

 

Hyr lägenhet i Stockholm

 

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng