Huvudmeny
Hyreshjalpen-Qasa-Aftonbladet-säljare-flyr-andrahandsmarknaden-2

I dagens skakiga bostadsmarknad är det allt svårare att få objekt sålda och säljare tvingas söka skydd på andrahandsmarknaden. Qasa pratar ut i Aftonbladet. 

Prisnedgången på bostadsmarknaden kommer visa sig vara större än vad mäklarnas siffror visar. Man missar det stora mörkertalet bostadsägare som idag gömmer sig på andrahandsmarknaden men som förr eller senare kommer tvingas acceptera lägre bostadspriser, säger Mattia Tosti på hyressajten Qasa.


Läs hela artikeln här: Säljare flyr till andrahandsmarknaden

Du kanske också är intresserad av:


Mörkertal på andrahandsmarknaden oroar bostadsbranschen

Enligt Svensk Mäklarstatistik har bostadspriserna i Stockholm gått ner med 1,2% de senaste tre månaderna, men nedgången kommer vara större än så. Det menar hyressajten Qasa och syftar på det stora mörkertalet bostadsägare som idag tvingas hyra ut istället för att sälja.

Vi får allt fler förfrågningar från bostadsägare som väljer att hyra ut efter att först ha försökt sälja. Oftast är det personer som redan köpt en ny bostad. När dessa tvingas acceptera marknadens bud kommer vi se ett större prisfall, säger Mattia Tosti på Qasa.  

Trendbrott när bostadsägare väljer andrahandsmarknaden

Högkonjunktur och stark arbetskraftsinvandring gör att efterfrågan på snabba hyresbostäder växer. Hyrorna rusar och överstiger nu 14 000 kronor i månaden i  samtliga stadsdelar i Stockholms innerstad. Det är häpnadsväckande hyresnivåer som gör lägenhetsuthyrning till ett väldigt attraktivt alternativ för de bostadsägare som inte lyckas sälja enligt förväntan.

Vi får fler förfrågningar än någonsin. Det är en helt ny trend vi inte sett förut säger Mattia Tosti på hyressajten Qasa, en tjänst som tar över risken förknippad med att hyra ut bostaden. 

Vi är glada över att kunna erbjuda ett tryggt alternativ för de bostadsägare som vill hyra ut. Läs mer om hur vi jobbar och räkna ut andrahandshyran av din bostadsrätt: hyr ut din bostad.

 

Hyr ut din bostad

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng