Huvudmeny
Report_v2

Vi har tillsammans med Hemnet och NEPA genomfört en stor undersökning, och resultaten fick oss att tappa hakan: vi kan visa att bostadskrisen skulle kunna halveras, om vi bara kunde få andrahandsmarknaden att fungera lite bättre! Bostäder finns, med andra ord, vi måste bara se till så att de utnyttjas mer effektivt.

Bostadsbristen är akut på många håll i Sverige och Boverket har fastställt att 450 000 nya bostäder kommer behövas fram till 2020. Det är enormt många bostäder som behöver byggas. Bara för att sätta den siffran i perspektiv, kan vi säga att regeringen pratar om att satsa 6 miljarder årligen för att möjliggöra 250 000 bostäder – det räcker ju inte långa på vägar!

Mer än dubbelt så många bostäder kan hyras ut!

Vi blev därför extra glada när vi insåg att en viktig och ofta underskattad del av lösningen finns inom andrahandsmarknaden. Lika många personer som idag hyr ut deras bostad, skulle kunna tänka sig att hyra ut men väljer att avstå. Vi skulle alltså kunna dubbla antalet bostäder på andrahandsmarknaden övernatt, från 150 000 till 300 000 bostäder!

En tryggade uthyrning kan fixa bostadskrisen

Anledningen varför man väljer att inte hyra ut idag, även om man har möjlighet, handlar främst om upplevd otrygghet och krångel. Inte sällan får vi läsa om bedragare som lurar stackars bostadssökande och dåliga hyresgäster som missköter betalningar och förstör den bostad de hyrt. Det saknas transparens, helt enkelt, och ett system där dåliga användare sollas bort och de skötsamma kan känna sig säkra.

Kan vi på Qasa lösa det här själva? Nej, ingen chans! Men genom att vara den där trygga mellanhanden under hela uthyrningen, och säkra din deposition, garantera dina hyresbetalningar, försäkra din bostad m.m., hoppas vi kunna ta oss ett bra steg på vägen mot en bostadsrik bostadsmarknad!

Här kan du läsa hela rapporten.

Allt gott!

/Mattia och resten av Qasa

 

LÄGG UPP DIN BOSTAD GRATIS LÄS MER OM QASA

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng