Huvudmeny
Mall-photo-hyreshjalpen-post

Qasas förstahandstävling Att bygga bo är i full gång och vi är så taggade! Därför vill vi introducera er lite bättre till våra jurymedlemmar, och först ut är Anna Wijkmark, ansvarig arkitekt och partner på Reflex Arkitekter.

Tävlingen utgår från en skokartong med ändamålet att inreda sin drömlägenhet, fast i miniatyr. Qasa uppmuntrar deltagare att låta sin kreativitet flöda och verkligen satsa, för priset är inget mindre än ett förstahandskontrakt i Stockholm. Whaaaat?! Japp, helt sant. Inte nog med det får vinnaren dessutom välja själv om hen vill ha en etta, tvåa eller trea bland de helt nybyggda och ytoptimerade lägenheterna.

Klicka här för att tävla

 

Vega Park

Anna berättar att detaljplanen ursprungligen var gjord för radhus och väldigt små hus, men att man sedan märkte att det gick att göra många fler bostadsmöjligheter i form av små, ytsmarta lägenheter. Mycket av kraften i projektet har lagts på att få bort bilar från innergårdarna och satsa på vackra exteriörer, så att man ska vilja vara utomhus.

Det var ett jätteroligt projekt att arbeta med som arkitekt eftersom att K2A verkligen inte snålade med materialet, allt höll väldigt hög kvalitet, säger Anna.

När det kommer till planlösningen finns det enligt Anna inte direkt oändliga möjligheter när det kommer till så pass små lägenheter, speciellt i och med de regler som man måste förhålla sig till, t.ex. förbestämda mått. Tanken är dock att trots att lägenheterna är små, ska de kännas lite lyxiga. Därför, och för att göra lägenheterna lite mer unika och personliga, har Anna och hennes team satsat på stora entréer/hallar, och känslan i trapphusen och “korridorerna” ska likna ett hotell, för att få lite av den där lyxiga touchen.

 

Anna som jurymedlem

  • Vad kommer du titta lite extra efter i tävlingen?
  • Jag tror att jag kommer att titta efter innovation, hur man nyttjar en lägenhet och flexibilitet – sånt som man brottas med när det handlar om så minimala lägenheter.

Utöver studietävlingar på arkitektskolan är detta första gången Anna sitter i en jury. Hon är jättetaggad, precis som vi på Qasa, på alla era fantastiska bidrag!

 

Och till sist, en hälsning från Anna till er deltagare:

Tänk fritt. Tänk flexibelt. Tänk utanför boxen!

 

Läs mer om tävlingen

Om författaren

Community Manager Intern ✨

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng