Huvudmeny
Qasa - breakit - spotify

Breakit uppmärksammar Qasas färska Bostadsrapport (Q3 2017) som visar att hyrorna på andrahandsmarknaden ökat kraftigt efter sommaren. Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon har flera gånger larmat om den svåra bostadssituationen i Stockholm. Den här rapporten lär inte göra dem mycket gladare, konstaterar Breakit.


Läs hela artikeln här: Minns ni Spotifys öppna brev? Nu är situationen ännu värre

Läs hela rapporten här: Bostadsrapport (Q3 2017)


Dyrast är det naturligtvis i Stockholms innerstad där samtliga stadsdelar nu redovisar en månadshyra på i snitt över 14.000 kronor, men priserna ökar i hela landet. Kraftigast prisökning under tredje kvartalet ser vi i Göteborg. Anledningen för den kraftiga ökningen just nu har att göra med det stora trycket i samband med termin-starten efter sommaren.

Trycket på bostäder är som starkast nu när studenter och arbetsinvandrare åter flockas till storstäderna, säger Mattia Tosti på Qasa.

Det underliggande problemet är däremot mer komplext än så. Bostadsbristen är ett faktum och vi behöver öka rörlighet och utbud för att på riktigt få bukt på de höga andrahandshyrorna. Det är något vi på Qasa jobbar med varje dag, inom ramarna för både första- och andra hand.

Vi behöver öka utbudet och främja rörligheten på hyresmarknaden för att långsiktigt föra hyresnivåerna till en mer rimlig nivå, säger Matti Tosti på Qasa.

Vi alla har uppenbarligen mycket att vinna på en mer tillgänglig och säker bostadsuthyrning!

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng