Huvudmeny
FB_hyr-ut-lagenheten_(no-phone-no-logo)

Hyreskollen är hyresmarknadens enklaste (och enda) verktyg för att hålla koll på andrahandsbostäders marknadshyra. Det är precis vad vi saknat hittills: tillförlitlig information för att kunna fatta rätt beslut när vi hyr och hyr ut våra lägenheter.


Read this article in English


Varför vi skapat Hyreskollen

Hyressättning vid andrahandsuthyrning är klurigt: “Hur mycket kan jag hyra ut min bostadsrätt för?” är den vanligaste frågan alla som hyr ut lägenheten ställer. På Qasa får vi ofta frågor om pris och vi har aldrig fram tills nu kunnat ge ett bra svar.

Att inte veta vad en lägenhet är värd är problematiskt, och det leder till att det i en uthyrning ofta finns en part som känner sig lurad. Det kan vara en hyresgäst som tveksamt gått med på en hyra som inte känns helt rätt i magen, eller en hyresvärd som ”säljer sig billigt”. När man köper och säljer bostäder på Hemnet finns ju all möjlig försäljningsstatistik och kvadratmeterpris, men när man ska hyra eller hyra ut en lägenhet finns idag ingenting!

Att inte veta vad en lägenhet är värd är problematiskt, och det leder till att det i en uthyrning ofta finns en part som känner sig lurad

Vi på Qasa har därför utvecklat marknadens smartaste verktyg för att hålla koll på andrahandsbostäders hyresnivå. Med hjälp av vår prisstatistik kan du nu få reda på hur mycket en bostad faktiskt är värd på andrahandsmarknaden. Transparens gynnar alla … ingen ska behöva känna sig lurad igen!

Hyreskollen-image2

Hur vi skapat Hyreskollen

Eftersom hyresavtal skrivs via Qasa och hyresbetalningar hanteras och garanteras av oss, har vi stenkoll på de faktiska hyresnivåerna. Till skillnad från marknadens olika annonstorg har vi alltså mycket mer tillförlitlig information att jobba med!

Qasas hyresstatistik bygger på marknadens faktiska hyresnivå. Beräkningarna baseras alltså inte på utannonserade priser, utan på de hyror som i slutändan sätts. Det ger en mycket högre träffsäkerhet i prisbilden och därmed en bättre förståelse för vad som egentligen är marknadshyra. Det här är statistik du kan lita på, helt enkelt.

Statistik du kan lita på. Qasas hyresstatistik bygger på marknadens faktiska hyresnivå!

 

Vad är nästa steg

Vi vet att det finns en aptit för hyresstatistik och information därute. Politiker behöver information för att kunna fatta bra beslut, journalister för att mätta den egna och läsarnas nyfikenhet, uthyrare för att inte sälja sig för billigt och hyresgäster för att undvika att göra en riktigt dålig affär.

På Qasa har vi väldigt mycket data, frågan är bara vad vi vill göra med den härnäst!

Har du förslag? Maila oss gärna på info@qasa.se!

Vill du värdera din lägenhet? Testa Hyreskollen här: https://qasa.se/hyreskollen

/Mattia och teamet på Qasa

 

LÄGG UPP LÄGENHETEN GRATIS LÄS MER

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng