Huvudmeny
Feeling-at-home-elina-nilsson-qasa

Att få det hemtrevligt kan ibland vara så enkelt som att få upp rätt konst på väggarna och växter på hyllorna. Vi har därför träffat Elina Nilsson – Göteborgsdesigner, växtentusiast och veckans konstnär på Qasa!  


Du kanske också är intresserad av:


Hej, vem är Elina Nilsson?

Hej! En Child Culture Designer som bor och verkar i Göteborg. Just nu jobbar jag med olika projekt som handlar om barn ska få ta mer plats i och synas i det offentliga rummet.

Berätta lite om din konst. Vad inspireras du av och vad hoppas du man som betraktare bär med sig?

Jag inspireras av möten mellan människor på olika platser. Jag vill och hoppas att betraktaren känner en längtan efter havet när en ser mina prints och att de badande kvinnorna kan få en mulen dag och kännas solig.

Hur föddes idén till din serie simmerskor? Förutom att vara ett riktigt snyggt mönster anar man ett underliggande budskap, stämmer det?

Jag älskar att bada! Året runt. Så simmerskorna symboliserar alla tillfällen i livet jag har badat tillsammans med fina personer på fina platser.

Vad gör du när du har en ensam stund hemma?

Mimar till Beyoncé, vattnar och klappar på mina växter!

Vad är ditt bästa tips för att få det riktigt hemtrevligt?

Växter! Jag skulle helst fylla hela lägenheten från golv till tak.

En sista fråga: vart hittar man dig och dina verk just nu?

Just nu kan en hitta mitt projekt Imaginge-Area i utställningen NormForm på ArkDes i Stockholm. https://arkdes.se/utstallning/norm-form/. Om en är i Göteborg den här veckan kan en också gå och titta på mitt examensarbete Collaborative Spacemaking som ställs ut på Röhska museet.  På https://www.elina-nilsson.com kan en också hitta alla mina projekt och illustrationer.


Vill du kamma hem en vacker print från Elina har du till på söndag (25/11) på dig att delta i Qasas tävling på Facebook. Allt du behöver göra för att delta är att skriva en kommentar till tävlingsinlägget och berätta vad du gör när du har en ledig stund hemma! Behöver du ett hem att inreda får du gå in på Qasa och leta upp ditt drömboende.

Vinn en print


 

FEELING AT HOME: Vi på Qasa älskar folk som sticker ut, och det finns många som vi gärna vill uppmärksamma. Därför har vi valt att göra en serie intervjuer, featuring inspirerande individer, deras historier om diverse bostadssituationer och deras förmåga att göra ett hus till ett hem. Välkommen till ”Feeling at Home”!

 

Qasa-Elina-Nilsson_Simmerskor

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng