Huvudmeny
skriva-kontrakt-digitalt

Du hittar en uppdaterad version av den här guiden här:


HÄR HITTAR DU EN UPPDATERAD VERSION AV DENNA ARTIKEL 


Att skriva ihop ett hyreskontrakt till sin uthyrning är ”risky business” om man inte själv är jurist. Sen är det jobbigt och tidskrävande att ändra i det under tiden man kommer överens. Den gamla processen är självklart helt onödig idag. Qasa har ett kontraktsverktyg säkrat av jurister som är enkelt att redigera utan krav på juridiska kunskaper.

1. Utkast på hyreskontraktet skapas direkt från uthyrarens annons

Direkt när en uthyrare godkänner en intresseanmälan och öppnar en chat med en bostadssökande så skapas det ett utkast på ett hyreskontrakt som baseras på annonsen för den uthyrning som man diskuterar. Utkastet till hyreskontraktet är alltid synligt för både den som söker bostad och den som ska hyra ut sin bostad. Kontraktet ser man till höger i chatten (på datorn). Från mobilen kan man alltid enkelt nå kontraktet på Mina hyreskontrakt.

2. Enkelt att ändra specifika delar i hyreskontraktet

Uthyraren kan enkelt under tiden man chattar och diskuterar olika delar av kontraktet ändra i det. Då ser den bostadssökande direkt att kontraktet ändras. Ändrar gör man genom att klicka i olika alternativ, man behöver alltså inte själv skriva den juridiska texten. Till exempel så kanske man kommer överens om att bostaden ska hyras ut möblerad, trots att man annonserat ut omöblerat (ett ganska vanligt scenario), då är det bara för uthyraren att klicka i ”möblerat” istället för ”omöblerat”.

Läs mer om vad som krävs juridiskt för att få kalla en bostad möblerad

3. Signera avtal smidigt och säkert

Att signera ett hyreskontrakt är superenkelt. Man behöver inte ens mötas personligen. När båda är nöjda med innehållet i hyreskontraktet signerar man digitalt genom BankID. Hyresavtalet skickas sedan till er båda och lagras på Qasa.

Här testar du vårt kontraktsverktyg.

 

TESTA KONTRAKTSVERKTYGET LÄS MER OM QASA

 

Såhär skriver du ett säkert andrahandskontrakt

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng