Huvudmeny
hyr-ut-samboskap

Två personer, på två olika sidor av stan pluggandes två helt olika ämnen, träffas och inser att de har helt överensstämmande känslor för varandra. Kärlek i en bostadskris, två lägenheter i en relation. Hur gör man? Här följer Catrines historia och lite om juridiken kring rätten att hyra ut sin bostadsrätt


Läs också om andra nöjda Qasa-kunder och hur dom använt Qasa för att hyra ut sin bostad

Read this article in English


En idé uppenbarade sig då Catrine scrollade sig genom sociala medier; hon skulle hyra ut i andrahand. På så sätt kunde hon flytta ihop med sin pojkvän utan att det skulle behöva bli ett allt för stort beslut. För vem orkar under sin studietid springa hem och släppa in mäklare, lämna sitt hem för visningar eller renovera ett badrum. Genom att hyra ut i andrahand hade Catrine möjligheten att pröva på att bo tillsammans med sin partner, invänta en bättre tid för potentiell försäljning, detta samtidigt som hon månadsvis tjänade lite extrapengar på uthyrningen.

Så hon gick in och registrerade sig på qasa.se. Efter några dagars granskande av hemsidan valde hon att lägga upp en annons för sin lägenhet. Sedan började de komma, en efter en tills antalet ansökningar efter bara några dagar, hade uppnått drygt 30 stycken. Catrine klickade sig runt bland profilerna och genom sidans chatfunktion började hon prata med några av de som ansökt. Vilka var de? Vad gjorde de till vardags? Vilka fritidsintressen hade de och vad var det som gjorde att de gillade hennes lägenhet? Det mesta fick hon svar på genom att titta på deras profiler, resten fick hon fråga kring. 

Tillslut kom Catrine i kontakt med Rebecka, en jurist som efter många år av studier nu behövde ett boende då hon precis börjat jobba. Rebecka hade varit en av de första som ansökt om Catrines lägenhet, hon hade en fin profilbild och verkade trevlig när de hade chattat på Qasa. De bokade in ett datum då de kunde mötas och titta på lägenheten. Som Catrine hade trott så älskade Rebecka lägenheten och efter ett godkännande från föreningen skrev de på Qasa.se under ett avtal för ett år.

Nu bor hon ihop med killen hon älskar i staden hon studerar i. Nu är dom sambosi. Skillnaden är lite extra pengar i plånboken, lite mindre ensamt i lägenheten och en vetskap om att hon har bidragit till att ytterligare en person kan leva, jobba och bo i staden denne älskar.

Fakta: Det är alltid okej att hyra ut sin bostadsrätt när man ska provbo med sin kärlek, så länge man inte redan nyttjat de andra skälen som också ger en rätt att hyra ut sin bostad.

 

HITTA BOSTAD LÄS MER

 

Hyr lägenhet i Stockholm

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng