Huvudmeny
Fotografera lägenheten inför uthyrningen

Tänk på följande om du vill få fler intressenter och inte vill lägga onödig tid på att förklara hur din bostad ser ut. Enbart en bild säger väldigt lite när det gäller bostäder. Försäkra dig om att inte lägga ner onödig tid med att förklara hur lägenheten ser ut. Tänk på följande när du fotar och väljer bilder


Read this article in English


1. En tumregel är att ladda upp 10 bilder

Ja, det låter väldigt mycket om man ”bara” har en etta eller två, men tänk att någon ska få en helhetskänsla av din bostad. Det inkluderar hur området ser ut, huset, trappen, hallen, osv.

2. Ta minst två bilder på köket från olika vinklar.

Både stora och små kök behöver fler vinklar för att man ska förstå hur köket förhåller sig till resten av lägenheten och vilka köksartiklar som finns i din bostad.

3. Första bilden ska vara det bästa med din bostad då detta blir skyltfönstret

Det betyder i regel ballkongbild eller om du har ett snyggt vardagsrum eller kök. Den där platsen i din bostad man direkt känner att ”här vill jag hänga”.

4. Ordna resten av bilderna efter hur en besökare i din bostad skulle gå “husesyn”

Börja med en bild utifrån med ytterdörren öppen in mot hallen, andra bilden fångar hallen och tredje bilden det rum som man ser skymta i hallbilden. Fortsätt sen att strukturerat gå igenom hela bostaden. Har du balkong eller bara en väldigt fin utsikt – glöm då inte att det är en stor del av din bostad och bör vara med. Ta då 2-3 extra bilder.

5. Gör bilderna ”fräschare” med en enkel inställning

Vad är det egentligen med ”mäklarbilder”? Det så ju alltid så himla ljus och fräscht ut. Aldrig det gula skenet från en toalett, för att bara nämna ett exempel. Självklart använder fotograferna bra kameror och bra ljussättning, inte sällan tar man med lampor.

Men om du bara har en mobilkamera så finns det ett enkelt sätt du kan testa. Oavsett om det är på mobilen eller på datorn så brukar det finnas lite inställningar man kan göra med bilderna, däribland ”Vitbalans”. Försök höj den. Bilderna blir då ”kallare” och toaletten (eller vad det nu än är) blir då fräschare.

 

LÄGG UPP DIN BOSTAD GRATIS LÄS MER OM QASA

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng