Huvudmeny
säker och enkel andrahandsuthyrning

Det finns många saker som man ska tänka på när man ska hyra ut sin bostad och sätta månadshyran. Här följer 3 grundläggande tips som kan hjälpa dig att sätta priset.

1. Uthyrningstid och period är avgörande för många

När det kommer till tiden du väljer att hyra ut så är det svårare att få bra betalt om du bara hyr ut i någon månad. Detta för att det helt enkelt är färre som söker kortare kontrakt. Tiden du väljer att börja uthyrningsperioden och din flexibilitet där påverkar också priset då det till exempel är fler som flyttar till och från en specifik stad runt hel- och halvårsskiften. Så störst efterfrågan, och därav högst pris, ser vi på Qasa runt terminstarter i de flesta städer.

2. Var din bostad ligger påverkar priset

Förenklat så är det Stockholm, Göteborg och till viss del Malmö där andrahandspriserna generellt är väldigt höga. Men även inom dessa områden så varierar det kraftigt från område till område. Innanför tullarna i Stockholm är priserna höga.

3. Antal rum, och till viss del antal kvadratmeter

Om man jämför bostäder i samma område i ungefär samma “kvalité” så kan man se att ett extra rum ofta ökar priset med 10-20%. Så om en 1:a hyrs ut för 10’000 så är det troligt att en 2:a kommer hyras ut för typ 11’000-12’000. Detta varierar så klart väldigt mycket mellan områden, “kvalité” och mellan stora och små lågenheter.

Om du är osäker på prissättningen så får du självklart höra av dig till oss så ska vi försöka hjälpa dig.

 

LÄGG UPP DIN BOSTAD GRATIS LÄS MER OM QASA

 

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng