Huvudmeny
Bra saker att tänka på när du hyr ut en lägenhet i andrahands

All vår användarstatistik visar att den vanligaste tidsboven för uthyrare är alla frågor om detaljer från potentiella hyresgäster. För att inte tala om onödiga visningar som kunde undvikas genom tydligare beskrivningar och fler bilder. Här följer en bra lista att gå igenom lite snabbt så du tagit med allt väsentligt i din beskrivning.


Läs också andra guider för en snabbare uthyrning:


När du gått igenom denna lista slipper du många onödiga frågor

Allt som kan förtydliga din bostads egenskaper är önskvärt. Med det sagt så finns det vissa saker som kan vara mer värdefullt än annat. Allt som “sticker ut” ska nämnas – både det som är positivt och negativt för hyresgästen. Det kommer spara dig otroligt mycket tid om du är tydlig med detta.

  1. Om du har några åsikter om vem som hyr din bostad bör detta framgå tydligt (tanken med Qasas fokus på säkerhet är dock att du ska känna dig lugn med vem som helst).
  2. Om du inte har tvättmaskin i bostaden, berätta kort om tvättstugan. Är den i samma hus? Enkelt att få tid i? Många maskiner?
  3. Högt till tak? Skriv det!
  4. Om du hyr ut möblerat – lämnar du köksartiklar, en bra TV eller något annat som kan vara trevligt för hyresgästen?
  5. Ingår riktigt snabbt internet eller ett bra kanalutbud i hyran?
  6. Balkong och vilket väderstreck.
  7. Kan du beskriva ditt område? De flesta som ser din annons har aldrig bott där din bostad ligger. Är det “lugnt och trevligt med nära till grönområden” eller kanske “nära till allt”?
  8. Hur ser kollektivtrafiken ut? Något som ofta efterfrågas om man hyr ut i studentstäder eller i en storstad.
  9. Hur ser det ut för dom med bil? Finns en parkeringsplats, eller kanske till och med två?
  10. Om du söker inneboende är det viktigt att beskriva vad personen får nyttja för gemensamma ytor. Andra begränsande eller extra trevliga förhållanden för den inneboende är självklart bra att beskriva också.

Självklart kan du höra av dig till oss om du vill att vi tar en titt på din beskrivning om den behöver något mer.

Guiden för att hyra ut lägenheten

 

Om författaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och attribut : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stäng