Huvudmeny
welcome-to-stockholm-ruairi-spotify-748x350

Är du en av dem som utvecklat ett intresse för teknik och bestämt dig för att ägna din karriär åt en av världens mest innovativa industrier. I så fall är Stockholm platsen för dig. Staden som på senare tid börjat jämföras med ställen som Sillicon Valley, lockar i dagsläget talanger från mer eller mindre hela världen. En av dessa är Ruairí, en irländsk ”tech-fantast” som bestämde sig för att byta stad och flytta till en av världens renaste metropoler. Här följer en kort inblick i hans upplevelse.

hyr-lagenhet-stockholm

Se den här texten som din övergripande guide för att hitta ditt drömboende att hyra i Stockholm. All information du kan tänkas behöva finns här samlad, och du kommer snabbt inse att det inte alls är så svårt som du först trodde!

Idag delade Qasa ut stipendiet för hösten 2016

Klara och Viktor lämnade Eskilstuna. Två framtida civilingenjörer tog sikte på huvudstaden och den välrenommerade Kungliga Tekniska Högskolan. Det hade vid detta laget inte bara kommit in på en av Sveriges tuffaste utbildningar, de hade också tagit sig in på landets tuffaste bostadsmarknad. En vän till en vän ville hyra ut sin lägenhet på Kungsholmen och helt plötsligt satt de där. Ett ungt par i en gammal stadsdel, redo för vad äldre generationer brukar kalla de bästa åren i sina liv. Men när första hyran skulle betalas slogs de av vad många studenter tyvärr lär sig den hårda vägen. Hur ska jag ha råd att göra något annat än att studera?

qasa garanti ökar dina chanser att hyra lägenhet

Femdubbla dina chanser till boende Låt Qasa gå i god för din ekonomi genom att ansöka om betalningsgaranti. Det kommer göra dig till en mer attraktiv hyresgäst att hyra ut lägenheten till – över 400 procent mer attraktiv jämfört med bostadssökande utan garanti, för att vara exakt!  Under december bjuder vi på avgiften. Kommer du alltså behöva hitta en ny lägenhet att hyra snart?…

Studera utomlands och hyr ut lägenheten

Qasa-universitetsguide Det blir allt vanligare att studenter söker sig utomlands för att studera, och det är inte ovanligt att de då lämnar sin lägenhet i hemmastaden tom. Det är en lägenhet som i själva verket hade kunnat finansiera en extra resa eller boendet i den nya staden. Är du en utav dem som söker dig ut på nya äventyr i vår och vill hyra ut din lägenhet? Då är det dags att börja förberedelserna nu! Vi har skrivit ner allt det viktigaste som kan vara bra att ha i åtanke när du hyr ut din lägenhet.

Bedragare på bostadsmarknaden

Här på Qasa gör vi allt vi kan för att skapa en trygg miljö för både hyresvärdar och hyresgäster. Vi lägger därför ner mycket tid och resurser för att hålla bedragare i schack och städa undan allt lurendrejeri som tyvärr förekommer allt oftare på bostadsmarknaden. Det innebär att vi sett och att vi hindrat ett och ett annat bedrägeriförsök – i det här inlägget vill vi dela med oss av ett sådant fall. 

Stäng