Huvudmeny

Autogiro är en funktion där du ställer in att dina fakturor betalas per automatik. Det är ett enkelt och tryggt betalningssätt för återkommande räkningar så som hyra. I och med att pengarna dras automatiskt varje månad behöver du aldrig oroa dig över att missa en förfallodag eller inbetalning. Det enda du behöver tänka på är att det finns pengar på…

Qasa-hans-lind-möjligheter-hinder-uthyrning

Qasa arbetar vi dagligen med att få en djupare förståelse för vår marknad. För att säkerställa att vi inte är alltför desillusionerade av vår förkärlek för andrahandsuthyrning vänder vi oss idag till professor i fastighetsekonomi Hans Lind. Med hans hjälp lyfter vi blicken och reflekterar över vilka möjligheter och begränsningar som formar hyresmarknaden i dagens Sverige.

hyresregering marknadshyror hans lind qasa

En tid tillbaka öppnade Hyresgästföreningen upp för att låta lägenheter i attraktiva områden hyras ut till en högre hyra, så kallad "Stockholmshyra". Detta sågs som ett steg mot en mer marknadsmässig hyresreglering och fick bostadsdebatten att dansa in på dagstidningarna, väcka heta åsikter och iskalla framtidsvisioner. I jakt på perspektiv, klarhet och lugn vände vi oss till professor i fastighetsekonomi Hans Lind. 

Qasa-bostadsrapport-hans-lind

Qasa släppte nyligen en Bostadsrapporten (Q1 2017) i samarbete med Svensk Mäklarstatistik som jämförde statistik från köp- och andrahandsmarknaden. Något som framgick tydligt var att den relativa prisskillnaden för att köpa en bostad i olika stadsdelar varierade i en mycket högre grad än vad det gjorde på andrahandsmarknaden. Vi vänder oss till professor Hans Lind för att förstå resultatet. 

HIttarum---oseriösa-företag

Qasa tror vi på allas rätt till boende – en filosofi som bygger på en väl fungerade andrahandsmarknad där såväl uthyrare som hyresgäst känner sig trygga. Tyvärr är dagens bostadsbrist en grogrund för bedragare och oseriösa företag, som kastar ett skamligt rykte över hela branschen. Vi på Qasa lägger därför ner mycket tid och resurser på att trygga marknaden och undanröja lurendrejare, och vi tänkte nu dela med oss av några smarta tips.

Qasa-fastighetstidningen

På grund av bostadsbrist och liberalare regler vid uthyrning har andrahandsboende allt mer blivit en del av den ordinarie bostadsmarknaden. Varje år hyrs lika många lägenheter ut i andra hand som i första hand och hyrorna ligger nu på marknadsnivå. Det menar Fastighetstidningen, i ett stort reportage om andrahandsmarknaden.

Stäng