Så funkar det

Såhär fungerar det att hyra och hyra ut på Qasa.

Hyresvärd

Skapa konto

Du kommer snabbt igång med din uthyrning genom att skapa ett konto. Qasa kostar ingenting för dig som hyr ut.

Lägg upp din annons

Med några enkla steg kan du skapa din egna bostadsannons. Tänk på att en bra beskrivning och några snygga bilder gör annonsen mer attraktiv, och gör dessutom att du slipper svara på massor av frågor om detta från intresserade hyresgäster senare.

Behandla ansökningar

Så fort din annons är publicerad kan du börja ta emot ansökningar. Intresserade hyresgäster presenteras på ett smidigt och överskådligt sätt, så att du enkelt kan bilda dig en uppfattning om vem som passar dig och din bostad bäst.

När du hittat en hyresgäst du vill gå vidare med eller veta mer om, kan du välja att ta kontakt med personen.

Skicka meddelanden

När du valt att gå vidare med en intresserad hyresgäst, startas en chatt-konversation och ni kan börja skriva meddelanden till varandra. Passa på att lära känna varandra lite, och ställa frågor om det är något du undrar. Kanske boka in en visning?

Generera ett hyresavtal

När du hittat din perfekta hyresgäst, använd vårt verktyg för att generera ett hyresavtal. Vi använder information från annonsen och era profiler, du får svara på några enkla frågor, och utifrån det genereras automatiskt ett skräddarsytt hyresavtal anpassat efter just din uthyrning. När du är nöjd, spara avtalet och gå vidare till signering.

Hyresavtalet signeras smidigt online med BankID, genom vår partner Scrive. Du som hyresvärd signerar avtalet först, och sedan skickas det till hyresgästen. När hyresgästen också har signerat blir du notifierad via e-post.

Vi hanterar betalningarna

När hyresavtalet är signerat är det bara att luta sig tillbaka, hos Qasa slipper du oroa dig över uteblivna betalningar. Vi för över månadshyran till ditt konto i tid, även om hyresgästen skulle vara sen med betalningen, och hanterar eventuella inkasso-ärenden.

Om du hyr ut till en person med Qasa-garanti, täcker vi dessutom en extra månad av utebliven hyra, så att du har mer tid på dig att hitta en ny hyresgäst.

Hyresgäst

Skapa konto

Börja jakten efter ditt nya hem genom att skapa en profil på Qasa. Här får du chansen att sticka ut från mängden och fånga uthyrares intresse, så ta tillfället i akt och fyll i din profil-information ordentligt! När du är nöjd med din profil kan kan du ansöka till hur många bostäder du vill, med bara ett klick!

Det kostar ingenting att skapa ett konto eller att använda Qasa. Om du får ett signerat hyresavtal betalar du bara hyran som står angivet i annonsen och avtalet. Qasa tar då en liten avgift för att tillhandahålla betalningstjänsten och säkerheten, men avgiften är redan inräknad i hyran som står på annonsen. Inget annat tillkommer!

Ansök om Qasa-garanti

Som hyresgäst kan du ansöka om Qasa-garanti. Det innebär att din hyresvärd kommer fortsätta få hyran utbetald från oss under två månader, ifall du skulle sluta betala. Qasa bär alltså en större kreditrisk, så att uthyraren kan känna sig lite extra trygg.

Qasa-garantin är ett bra sätt för dig att öka dina chanser att få en bostad. Du ansöker på din profil och tillåter då oss att genomföra en kreditupplysning på dig.

Hitta en bostad

Nu är det bara att sätta igång och hitta en bostad. Klicka på en annons för att få mer information, och ansök med ett enkelt klick.

Håll koll på dina ansökningar

Alla dina ansökningar kommer samlas på ett och samma ställe. När en hyresvärd väljer att gå vidare med din ansökan, kommer ni kunna ta kontakt med varandra via Qasas chattverktyg.

Signera hyresavtalet

När ni kommit överens om uthyrningen, kommer hyresvärden generera ett anpassat hyresavtal. Avtalet signeras online med BankID, snabbt och smidigt.

Betalning genom Qasa

När hyresavtalet är signerat kan du luta dig tillbaka. Qasa hanterar din deposition och dina hyresbetalningar på ett tryggt och säkert sätt, så du kan sova gott om nätterna. Med Qasa blir man inte lurad av bedragare!

Se därför till att aldrig betala någonting direkt till en hyresvärd, och lämna inte ut några bank- eller kortuppgifter.

Hyr ut din bostad

Skapa annons

Hitta en bostad idag

Sök bostad